topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Kungen på hal is!

image294

Foto: All over press

Vårt kungapar får akta sig att de inte halkar på plastisbanan, som idag invigdes av kultur-och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt. Glada barn i Gamla stan snörade snabbt på sig sportlovsskridskorna och gjorde piruetter framför kungliga slottet. Förra veckan tampades elitskidåkare runt snöspåret, som tillfälligt lagts ut runt slottet. Slottssprinten gav mersmak och nu fortsätter alltså vinteraktiviteterna vid den kungliga barockbyggnaden. Det hade varit roligt om kronprinsessan Victoria kommit dit och visat sina isdanstalanger, men hon har fullt upp med officiella plikter. Prins Carl Philip bor ju på slottsbacken, så han borde ta en tur till plastisen och dela barnens glädje. Sannolikt hade medlemmarna av andra kungahus gjort det, tror jag. Maxima. Märtha Louise och Laurentien har alla barnasinnet kvar och skulle säkerligen dragit på sig "laggen"  för en åktur. Även kronprinsen av Holland skulle vara sugen på att glida på konstgjord is. Han brukar ju vara med vid de skridskotävlingar som anordnas på Amsterdams kanaler vintertid.

Kommentarer
Postat av: Margareta Johansson

Jag tycker Madeleine skulle ta med sig sin inneboende Jonas ut och åka paråkning de kan ju stötta varann skulle inte det räcka kan även Carl-Philip ta med Emma ut för vad jag kan se är det väl bara dom tillsammans med kungen
och drottningen som har tid att vara ute och roa sig,dessa bör ta lärdom av Norska kungahuset.

2008-03-05 @ 15:45:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback