topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Ängeln Silvia


Prinsessan Märtha Louise har rätt. Visst finns det änglar. Drottning Silvia, till exempel! Hon är barnens skyddsängel och värnar om de små på många sätt. Stiftelsen "Childhood Foundation" är drottningens skötebarn nummer ett. Denna välgörenhetsorganisation verkar för att förbättra barn och ungdomars situation i världen. Nu har Silvia hjälpt till på nytt med webbplatsen "Röda Sidorna" som har skapats på initiativ av drottningen, som önskade att "samla alla goda krafter på ett ställe för att kunna hjälpa utsatta barn". Röda sidorna hjälper barn och unga att via nätet hitta stöd och hjälp. Nu integreras sökmotorn in i BRIS.se med målet att nå ännu fler ungdomar.

image327
Foto: Charles Hammarsten

Hästar tycker Silvia om, men ägnar mer kraft och tid åt att hjälpa utsatta barn, än att skumpa runt på hästryggen som så många andra kungligheter. Bravo!

Vad är Röda sidorna?
Röda Sidorna är en sökmotor för unga, en slags telefonkatalog för de som behöver stöd av kunniga och engagerade vuxna. Sidan är skapad av BRIS ? Barnens Rätt I Samhället. (Källa: Hovets hemsida www.royalcourt.se)

Kommentarer
Postat av: Margareta Johansson

Ja det är bra att hon kanske kan få föräldrar att vakna upp och tala med sina barn och fråga och även ställa krav ungdomen i dag har mycket lite respekt för sina föräldrar och vuxna, det är inte det att dom ska var rädda men att lära höra och lyssna.
Vi får hoppas att Silvia kan hjälpa till.

2008-03-16 @ 17:44:47
Postat av: Åsa

Ja, det har onekligen gått utför med barnuppfostran på senare tid. Alla curling föräldrar gör det inte bättre.

2008-03-18 @ 22:01:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback