topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Kronprinsessan vill inte gifta sig...

...med kusinen eller sysslingen! Och vem skulle vilja göra det!
Victoria väljer att gifta sig med en vanlig kille, Daniel Westling. Hon är knappast ensam. Kronprinsarna i Europa har gjort likadant. Varför? Därför att de unga kungligheterna är en enda stor familj, förstås. De är dna-mässigt sammanflätade med varandra och är släkt på ganska nära håll. Victoria, Madeleine och Carl Philip är sysslingar med danska prinsarna Frederik och Joachim samt med de fem grekiska kungabarnen, Alexia, Paul, Nikolaos, Theodora och Philippos -som i sin tur är kusiner med Frederik och Joachim och även med kronprins Felipe av Spanien och hans två systrar. Hängde Ni med?

Inte undra på att Victoria och hennes prins/esskollegor väljer kärlekar utanför den kungliga kretsen....

image268

Haakon och Victoria är släkt genom prins Carl, som var kung Haralds morfar. Haralds pappa kung Olav gifte sig med sin kusin Märtha. De var kusiner både på mödernet och fädernet! Haakon valde flickan av folket Mette-Marit. Bra med lite nytt blod, kanske?

Foto: Stella

Kommentarer
Postat av: Nellie

Kanske inte undra på heller att inaveln börjat märkas i praktiken me? Ja menar, de framstår ju inte som några genier precis!

2008-02-13 @ 22:00:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback