topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

En prins i New York!

Drottning Beatrix av Holland behöver knappast spara på tillgångarna för att få råd att köpa presenter till alla barnbarnen. Tvärtom. Huset Oraniens finanser blomstrar och familjens privatförmögenhet är enorm. Man behöver inte betala skatt för alla aktier och jordagods. Och Beatrix får fortfarande betalt för de områden hon en gång skänkt holländarna. Till aktieportföljen med största posterna Heineken, Shell och KLM kommer också tsarryska juveler. Beatrix härstammar från tsar Paul I. Dessutom finns det stora uppsättningar bordssilver. Någon har räknat ut att det skulle ta en lakej fyra och ett halvt år att putsa allt! Dessutom har familjen stora markinnehav, där marken är som allra dyrast - på Manhattan i New York. The Big Apple hette ju tidigare Nya Amsterdam...kronprins Willem Alexander arbetade på KLM i New York och det var under denna tid som han träffade sin älskade Maxima. Så är det någon som kan kallas "En prins i New York, så är det Willem-Alexander!

image280

Kronprinsparet av Holland tar guld i kunglig rikedom

Kommentarer
Postat av: HKH Hertiginnan Anne af Uppsala

vilken gräslig dress maxima har.
vad bra att din banner finns på blogg.se då blir det mycket fler läsare. Vet du om det har ökat något sedan sist? Jag har ju dig Åsa under mina länkar.

2008-02-23 @ 12:12:18
URL: http://VECKOMAGASINET.SE
Postat av: Åsa

Jätteroligt. Tack för att du lagt upp mig. Din blogg är ju jättebra, tycker jag. Siffrorna ökar ständigt!

2008-02-24 @ 12:11:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback