topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Nobelnatten nalkas och snillena gör stilenlig entré

Jag får gåshud av Nobel. Inte av salig Alfred själv utan hela evenemanget. Det är så mäktigt! Äntligen är det snillena som är i fokus och tillsammans med elegansen som kungligheterna sprider denna afton blir resultatet alltid FANTASTISKT.

Nobelnatten nalkas. Det är åter dags för de pingvinklädda pristagarna att göra storstilad entré tillsammans med övriga gäster och kungligheter i Blå Hallen.

I år fyller Nobelpriset 107 år. Och förberedelserna är redan i full gång. Herrarnas frackar ligger färdigpressade och damernas klänningar redo att dras på. I månader har specialister skapat, förutsett, ändrat och finputsat, allt för att tillställningen ska gå efter den uppgjorda planeringen.

För pristagarna väntar ett digert program med seminarier och föreläsningar, ambassadbesök och cocktailmottagningar, shopping och sightseeing. Flera universitet och högskolor i Sverige och Norge får besök av pristagarna, men för de flesta av oss är den dag som räknas just den tionde december, Nobeldagen. Det är höjdpunkten för pristagarna som aldrig kommer att stå i rampljuset på samma sätt som nu.

Nobeldagen är deras tag - pristagarnas. Plötsligt står de där inför Konungen, och har fått priset, diplomet och medaljen.

Men inte är det slut med det. Bilkortegen från Konserthuset glider senare på kvällen i riktining mot det upplysta Stadshuset där Nobelfesten i Blå Hallen väntar. Festsalen rymmer 1300 sittande gäster - och varje år finns en hel stab bakom kulisserna som ser till att aftonen blir så minnesrik och underbar som bara en Nobelfest kan bli!


Kommentarer
Postat av: Maggan



Det är en av årets bästa dagar när vi får se alla vackra klänningar , håruppsättningar och när servitörerna går ner för trappan till det mycket magnifika dukningen.

2008-12-08 @ 16:20:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback