topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Nordisk uppslutning när Nobels Fredspris delas ut


Foto: Scanpix

Kung Harald brukar ta en "nap" när det vankas Fredsprisutdelning i Oslo. Han har ju varit lite krasslig de senaste åren, så det må vara förlåtet. Det ska bli spännande i år att se om kungen lyckas håll ögonen öppna under ceremonin nästa vecka.

Det är egentligen ingen som riktigt vet varför Alfred Nobel bestämde att norska Stortinget ska hålla i Fredspriset. Kanske var det på grund av att Norge då var i union med Sverige.

Och lite svensk fägring blir det minsann i vårt grannland i Oslo. Vår egen artist Robyn är klar för att uppträda på den återkommande Fredspriskonserten som sänds från Spektrum-arenan i Oslo. Galan leds i år av skådespelarna Scarlett Johansson och sir Michael Caine.

Extra roligt är det att det blir en man från vårt grannland Finland som får Fredspriset i år. Hoppas att 71-årige Martti Ahtisaari, som tidigare var president i Finland, diggar Robyn.

Konserten äger rum dagen efter Nobels Fredprisutdelning, alltså den 11 december, för att hedra pristagaren som kommer att vara på plats under konserten.

Kommentarer
Postat av: Finland

Jodå, det blir säkert en lyckad nordisk fest!

2008-12-02 @ 20:51:50
Postat av: Maggan



Det är väl bättre att Harald stannar hemma på grund av sjukdom för det ser inte så trevligt ut när han sträcker ut benen och blundar under sådana festligheter men samtidigt verkar det inte så märkvärdigt i Norge.

2008-12-08 @ 16:10:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback