topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Åsa Bönnelyche avslöjar höjdpunkten under Nobel



Kvällens höjdpunkt
Förbered er på något alldeles extra i morgon kväll. Det är inte bara på golvet saker och ting ska ske. Jag kan redan nu avslöja att det kommer att hända härliga saker ovanför Nobelgästerna under kvällens lopp. Det riggas för fullt i Blå Hallen med en enorm bildprojektor som kommer att visa ett magnifikt bildspel av något slag - i taket.

Det kan med andra ord bli roliga bilder på kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och drottning Silvia när de lutar sina välfriserade hjässor bakåt och tittar upp i taket för att se vad som händer uppe i det blå.

Även Ers Majestät kan - i stället som förra året titta ned i bordet - rikta huvudet upp i taket och se på det som händer där.



Foto: All over press

På tal om Blå så är det ju faktiskt bara Konserthuset som är blått i Nobelsammanhang.

Blå hallen är en sal i Stockholms stadshus som enligt de ursprungliga arkitektritningarna skulle ha målats blå, men under byggnadsfasen lämnades inredd i omålad tegel efter beslut av arkitekten Ragnar Östberg.

Namnet "Blå hallen" var dock redan etablerat och fick bestå som benämning på den sal som idag är en av Sveriges mest populära festsalar och som bland annat får stå scen för allt från Nobelfestens middag till studentbaler och stadsbesök.


Kommentarer
Postat av: NN

kungen ser ut som om han satt nåt

i halsen

2008-12-09 @ 19:19:54
Postat av: Johannes

Spännande, det blir intressant att få reda på vad det "lilla extra" kan vara. Kan det måhända ha någonting med årets tema på Nobelfesten att göra..?

2008-12-09 @ 20:18:51
URL: http://joberg.blogg.se/
Postat av: Maggan



Vad händer med kungen? skrattar han eller sätter han i halsen eller är han förkyld.

2008-12-10 @ 08:49:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback