topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Emma Pernald - Europas nya prinsessa


Foto: Stella Pictures

I dag skriver Dagens Media att prins Carl Philips flickvän Emma Pernald blir projektledare för Moderaternas EU-kampanj.
Ja, är det någon som kan skapa ett starkt varumärke, så är det Emma. Hon är en driven medarbetare på PR-byrån Storåkers McCann i Stockholm med en gedigen marknadsföringsutbildning i bagaget. När hon steg i  graderna på byrån berättade hon för mig:
"Jag trivs superbra och ser verkligen fram emot mitt nya arbete. "
En kunglighet ska både kunna representera och hantera medierna och Emma är slipad i båda områdena. Alla år som Carl Philips flickvän har givit henne de verktyg som krävs för att stå i rampljuset.
Nu blir hon EU-prinsessa och kanske dröjer det inte länge förrän prinsen friar. Efter OS-floppen borde väl ändå Sverige må bra av ett kungligt bröllop!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Om Emma Pernald menar att hon ska fortsätta att leva ihop med prins Carl Philip, är det olämpligt att ta ett arbete som förknippas med politiska åsikter. Vad säger kungen om det? Han som annars verkar hålla hårt på hovetiketten osv. Emma är officiellt ännu inte en del av kungafamiljen, men om hon kommer att bli det, kan hon då jobba med PR för Moderaterna? Kungafamiljen ska väl stå över allt vad politik heter, åtminstone officiellt?

2008-08-21 @ 14:32:30
Postat av: MAGGAN

Emma kan inte mena att hålla på med politik om hon har för avsikt att gifta sig med Carl-Philip, har kungen blivit helt flippad han som tycks hålla så på hovetiketten kan väl inte göra sådan skillnad. Emma har den mest fula klänning jag sett någon blivande prinsessa ha jag hoppas att dom inte tänker gifta sig innan Victoria gjort det.

2008-08-23 @ 11:23:36
Postat av: Anonym

Emma liknar lantisen när hon står på det här sättet. Och hon borde också sluta röka, åtminstone officiellt.

2008-08-24 @ 17:47:34
Postat av: Åsa

Hej!



Tack för alla kommentarer om Emma. Jag tycker ändå att det är roligt att prinsens flickvän har en egen yrkeskarriär. Hon är knappast någon som bara nöjer sig med att vara prinstjej, som Kate Middleton.

2008-08-25 @ 15:16:27
Postat av: Helena

Nej, självklart ska Emma arbeta. Men det är inte det som kritiken handlar om, utan att hon väljer att ta ett uppdrag som handlar om politik. Och eftersom hon är sambo med en prins sedan 9 - 10 år tillbaka, är det fel, eftersom kungligheter har en överenskommelse att inte offentligt ta ställning för eller emot politiska åsikter. Kungahuset själva, och andra som vill att vi ska fortsätta vara en monarki, brukar ha som argument att det är en fördel att ha en statschef som står över all politik i landet och som kan representera ALLA. Än så länge är inte Emma officiellt en del av hovet, men får ändå räknas som nära anhörig då hon trots allt varit prins Carl Philips flickvän i snart 9 - 10 år! Alla vet om att de är ihop och är sambo. De flesta räknar med att hon kommer att bli en prinsessa i Sverige. Emma är säkert en duktig yrkeskvinna, men här har hon klampat i klaveret, iom att hon lever med en kunglighet och därmed måste ta vissa hänsyn. Det ingår liksom i "paketet". Jag undrar hur kungen ska svara när kritiken framförs till honom? Det är enligt min åsikt inte en bagatell om de kungliga, eller sambos (!) eller blivande prinsessor börjar uttrycka politiska åsikter. Det är mer klandervärt än om kungen skulle låta Victoria synas offentligt med Daniel W. t ex vid Victoriadagen på Öland.

2008-08-25 @ 23:58:23
Postat av: MAGGAN

Det är bra att Emma har ett yrke och att hon till och med kanske arbetar, men men men dock inte med poletik och hur ska vår kung kunna bemöta detta med tanke på att han låtsas hålla så på vad som är rätt och vad som är fel när det gäller Victoria och Daniel, men kan det bero på att Daniel inte är intresserad av att gå ut på krogen vilket tyvärr både Emma och Carl-Philip, Madeleine och Jonas tycks vara.

2008-08-26 @ 10:12:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback