topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Madeleine parkerar sig på utelistan

Hoppsan, vad elak jag är denna vecka! Alla tre "kungabarnen" har hamnat på min utelista. Victoria för första gången! Säkert är Ni flera som knorrar över detta, men låt mig här förklara varför prinsessan Madeleine, som ju faktiskt gör många bra saker för organisationerna World Childhood Fundation och Min stora dag, är värd sin tredje plats på kungliga utelistan.

Om storebror kallas "motorprinsen", så går prinsessan Madeleine numera under beteckningen P-lisornas mardröm. Vid upprepade tillfällen parkerar hon lyxbilen på förbjuden mark utan att tänka sig för. Men eftersom hon är medlem av Sveriges kungafamilj, brukar inte böterna bli särskilt betungande. Trots att prinsessan bor i en våning i Hovstallet mitt i innerstan, tar hon ofta bilen några kvarter bort när det är dags att göra ärenden. Stockholmarna brukar skymta den silverblanka Lexus-jeepen lite då och då med prinsessan bakom ratten. Nu senast sågs hon svänga ut från trottoaren, och det verkade som om Madeleine hade väldigt bråttom. Enligt sighten Mingel.se bevittnade flera personer hur hon backade rakt in i en parkerad bil utanför restaurang NOX på Östermalm. Den parkerade bilens larm gick igång och den blinkade och tjöt, men det var inte något vår yngsta prinsessa tog någon som helst notis om. Hon kikade lite snabbt på bilen, samt runt sig, och drog kvickt därifrån. Att visa hänsyn lärde man sig i andra årskursen i skolan. Kanske det är dags för bakläxa för Madeleine? Hur som helst borde laglydige juristen och Jonas Bergström hjälpa sin flickvän på traven. En bok om trafikregler vore en nyttig födelsedagspresent!

image391


          

Kommentarer
Postat av: Margareta Johansson

Har inte kungafamiljen rätt att parkera sina bilar var de tycker är bäst med tanke på säkerhet? Men sedan får man väl ha lite överseende med lill tösen hon har inte varit med så länge än.

2008-05-03 @ 18:25:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback