topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Jantelagen slår knock out på Marie

image354
Marie Cavallier

Ett mail har landat på redaktionen från en viss Kopf Lehrerin, som säger sig veta saker om Marie Cavallier. Han (eller hon?) uppmanar alla reportrar att ta redan på hur det egentligen ligger till med prins Joachims blivande bruds bakgrund. Personen bakom brevet har även fått danska Billed Bladets anställda att verkligen göra en djupdykning i Maries förflutna och har kollat om hennes CV är korrekt. Efterforskningarna ledde till ett avslöjande som heter duga. Det visar sig att Mademoiselle Cavallier förfalskat vissa uppgifter....det luktar lite El Sayed här...Marie Cavallier har inte alls någon flashig examen i marknadsföring eller ekonomi som hon påstått. Hon blev knappt ens färdig med den lilla tvärvetenskapliga "liberal art-examen" som hon hoppade på, sedan hon misslyckats fatalt på universitetet i Boston. Hm...en prekär situation onekligen för danska kungahuset som har promotat Marie som en ny Alexandra.

Men trots Maries tilltag gillar vi ju henne ändå. För är det inte helt underbart med människor som vågar sticka ut och låter hybrishormonerna ta överhanden? Låt Cavallier bygga luftslott för snart kommer hon, liksom alla vi andra nordbor, flyta in i Jantelagens grå dimma....Som dansk medborgare blir hon gemytligt jordnära och låter sig nog aldrig mer verka bättre än vad hon är!

Kommentarer
Postat av: Midnattsol

Mycket pinsamt för Marie det här.. Hon måste känt sig extremt pressad, annars hade hon nog inte gjort detta. Men hon borde förstått konsekvenserna av det. Synd att hovet har försökt få henne till en ny Mary/Alexandra, när hon inte är det.
Tycker så synd om henne oxå, eftersom det är så uppenbart att hovet inte tyckt att hon duger som hon är.. Men jag gillar henne ändå. Jag tror hon kan pigga upp det danska kungahuset lite.. Som en frisk vårfläkt i det stela och "perfekta".. Danskarna är ju gemytliga så de förlåter henne nog snart. Bara de får ta sig "en lille en" på bröllopsdagen, så är de nog nöjda och belåtna med sin nya prinsessa!

2008-04-01 @ 20:38:06
Postat av: Åsa

Haha det var roligt skrivet.

2008-04-02 @ 19:58:49
Postat av: Nellie

Jag gillar Marie! Och visst är det lite extra kul med de korskulturella äktenskapen i kungahusen som leder till lite extra intriger och anpassningsproblematik! :=D

2008-04-10 @ 13:50:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback