topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Tomteprins med trassel i äktenskapet

2007-11-05
 
Får jag föreslå en kunglig jultomte? Här ser vi en lämplig kandidat. Det är prins Michael av Kent, som är en av få kungligheter som bär helskägg. Han är kusin till Elizabeth II och även till hennes gemål, prins Philip av Grekland och han var även page vid deras bröllop 1947.

Prins Michael var en doldis för allmänheten fram till dess att han förälskade sig i och bestämde sig för att gifta sig med den österrikiska baronessan Marie-Christine von Reibnitz. Kärleken dem emellan är rena rama dokusåpa-stoffet. Hon hade tidigare varit gift med en engelsk bankir, men makarna hade separerat 1973 och skilsmässan, som skedde i "samförstånd", hade trätt i kraft 1977. Marie-Christine var troende katolik, och för att kunna gifta om sig var hon tvungen till en annullering.

Prins Michaels kusin, drottning Elizabeth, gav sitt samtycke till äktenskapet, även om han var tvungen att avsäga sig sin arvsrätt till den engelska tronen. Men helt plötsligt opponerade sig påven mot äktenskapet, och vägrade ge prins Michael dispens att gifta sig. De två fortsatte dock med sina bröllopsplaner och gifte sig borgerligt 30 juni 1978 i rådhuset i Wien, Österrike. Tyvärr knakar det rejält i äktenskapet, enligt rykten. Otrohet och lögner har kantat deras väg. 

image95

Tomteprinsen Michael av Kent har levt ett fartfyllt liv kantat av trassel i äktenskapet...


Foto: Stella


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback