topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Halvdant för Mette-Marit

2007-06-18
 
Mette-Marits liv borde bli film. Här finns ju alla ingredienser, som krävs för att skapa en superromantisk tjejfilm, precis som "Pretty Woman". Vad gripande den skulle bli - tänk bara:

"Den fattiga, ensamstående mamman i lågpriskläder vandrar runt i storstaden och letar jobb. Hon har hoppat av högskolestudierna och måste nu hitta ett sätt att försörja sin son. Allt medan räkningarna hopar sig på dörrmattan under brevinkastet. Andningshålet blir lördagskvällarna då hon skakar loss till Rave-festernas monotona dunkanden. Och så plötsligt en dag står han där - drömprinsen som av en händelse börjar intressera sig för just henne. Han uppvaktar med guldkantade middagar och sammetsröda rosor. Mot alla odds föds en kärlek så stark mellan dem, att prinsen är redo att ge upp allt . Hon blir bespottad och hatad och han kritiseras starkt för sitt handlande, men likt Romeo och Julia är de oskiljaktiga. Och så kommer då slutet (det är här snyftningarna hörs i biosalongen) Den ensamstående mamman har genom sin naturlighet och kärleksfullhet vunnit folkets hjärtan och gifter sig i vit klänning och lång slöja. Kungariket har fått en ny prinsessa! "


Någon som insett att Mette-Marits liv är "hett stoff" är norske författaren Halfdan W. Freihow, som i samarbete med kronprinsessan skriver en biografi om henne. Men han har fått problem. Mette-Marit har plötsligt stoppat boken. Ingen vet varför. Min teori är att hon är missbelåten med författaren - för vem vill att en man med namn "Halfdan" skriver om ens liv? Då kan väl boken inte bli annat än "halvdan"? Eller har jag fel?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback