topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Bröllopsiver i Monaco

2007-03-15
 
Tro det eller ej, men det finns faktiskt ett folk som väntat betydligt längre på ett kungligt bröllop än svenskarna.
Visst längtar vi efter kronprinsessans Victorias "ja" i Storkyrkan, men vår bröllopsiver är ingenting jämfört med monegaskernas. Snart tryter tålamodet helt i mikrolandet Monaco. I går fyllde prins Albert 49 år men lever ännu loppan som ungkarl. För två år sedan tog han över ansvaret som furste. Ätten Grimaldi har regerat skatteparadiset i 708 år. Ska Albert bli den siste på Monacos tron? Är det rent av så att lilleputtlandets självständighet är hotad på grund av singelfurstens ovilja att gifta sig och få barn?

Ett avtal från 2002 mellan Frankrike och Monaco fastslår att om Grimaldiätten står utan arvinge, förblir Monaco ett självständigt land i stället för att som tidigare ingå i Frankrike. Furstendömet är alltså inte längre dödsdömt! Men trots det ger invånarna inte upp hoppet om ett pampigt prinsbröllop.

Kommentarer
Postat av: Matilde A Palma Konglevoll

Grimaldi familien står dock inte uten arvinger , alle barn til prinssese Caroline , er arveberetiget , og det samme er de to eldeste barn til Pr. Stephanie , I tillegg , Har Albert mist to barn selv , hvilken han kan velge å oficialisere og gjøre dem også beretiget som tronarvinger , noen som den monegaskisk prinsefamilie ikke er helt ukjent med , siden prinsesse Charlote ( moren til prinse Renier bestemor til prins Albert , blev i sin tid oficialiser at sin far slik at den monegaskisk prinse familie fikk en arving , så vem vet , kansje Albert anser at den fronter er ganske godt dekket , eller kansje venter han bare på den rette....

2007-11-18 @ 20:24:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback