topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Britt Persson gästbloggar

2007-10-05
 
Många läsare har hört av sig till mig och diskuterat bröllopsartikeln om Victoria och Daniel i veckans nummer. Jag skrev där, att det är lite sorgligt att de tvingas anlända till vännernas tillställningar var för sig. I går talade jag med Britt Persson, fil. kand och Svensk Damtidningsläsare från Lund. Hon tycker att det är dags för hovet att släppa lite på tyglarna. Victoria och Daniel borde få synas tillsammans efter fem år som par! Här gästbloggar Britt Persson och skriver själv om sina tankar, varsågoda:


Jag är talesman för många som läst din artikel i nummer 41 om kronprinsessan och hennes pojkvän Daniel, som anser att det verkligen är mycket sorgligt om hovet förbjudit dem att inte ens få lämna säpobilen samtidigt, och inte heller få lov att fotograferas tillsammans. I kungens valspråk "För Sverige I Tiden" inkluderas det tydligen inte att kungabarnen, som gått i vanliga skolor och mest umgåtts med icke-kungliga jämnåriga tydligen gjort sina hjärtans val bland dessa. I de andra europeiska monarkierna har tronarvingarna och deras syskon fått gifta sig med sina respektive borgerliga flickvänner, det är bara den belgiska kronprinsessan som har adelsgener. Visserligen är ju Joachim av Danmark bara prins, men tre år efter skilsmässan från Alexandra, tillåts han att förlova sig med sin borgerliga flickvän Marie Cavallier. Vår egen kung gjorde ju ett perfekt val då han för 31 år sedan gifte sig med borgerliga Fraulein Sommerlath. Enligt mångas utsagor är Daniel Westling en mycket sympatisk person, som tydligen haft mycket goda mentorer i sin prinsskola och av alla foton att döma gör han kronprinsessan mycket lycklig och är hennes pojkvän sedan 5 år tillbaka. Är det det svenska hovet som inte accepterar och är mera konservativt än de övriga hoven i Europa. Så vi, en del medborgare (och säkert många fler) i det s.k föregångslandet Sverige undrar; När blir Daniel, Emma och Jonas officiella?

Bästa hälsningar
Britt Persson, Lund 

image58

Britt Persson läser Svensk Damtidning och tycker nu till om Victoria och Daniel.


Kommentarer
Postat av: Susanne

Roligt med läsare som får komma till tals. Gärna flera sådana inlägg.

2007-11-18 @ 21:08:31
Postat av: Åsa Bönnelyche

Tack! Håller med om att det är roligt med gästbloggare som tycker till.

2007-11-18 @ 21:09:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback