topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

Kungen i rutan



God fortsättning!
Helgen avrundades med kungens jultal i TV. Jag blev riktigt rörd. Det var ett verkligt fint tal. Vår kung är en enande symbol för vårt land. Han är en varm förespråkare för miljön och en drivande kraft vad gäller klimatfrågorna. Ämnet integration snuddade han också vid. Med franska gester illustrerade han sina ord. Det märks tydligt var kungen har sina rötter. (I staden Pau, Frankrike) Men Carl XVI Gustaf  talade lugnt och sansat när han höll sitt första jultal i TV. Tidigare har vi ju endast kunnat höra vår kung i radio vid jul. Så i år har det satsats lite mer på kungligheterna, men än ligger svenska hovet i lä om man jämför med det brittiska. Där sänds nu Drottning Elizabeths jultal i den nystartade "Royal Channel" på videosajten You Tube samtidigt som det visas i TV. Vi på Svensk Damtidning hänger med i den moderna utvecklingen, inte sant? Ni har väl inte missat våra aktuella webfilmer på startsidan? Nu ska jag fila lite på nästa veckas kungliga lista....missa inte den på fredag!


Kommentarer
Postat av: Nellie

Själv måste jag erkänna att jag tycker Kungen hycklar med sitt vurmeri för miljön. Hans bilpark är långt ifrån miljövänlig, tvärtom, så han borde börja med att se om sin egen dörr innan han börjar tala om miljö!

2007-12-30 @ 23:55:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback