topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

God(is) efterfest

Vad hände efter Nobelbankettens slut? De dansanta Nobelgästerna hoppade in i väntande limousiner som tog dem till Frescati. Där ute på Stockholms Universitets campus väntade den härliga efterfesten. (Förra året gick den av stapeln på Handelshögskolan mitt i stan.) Stämningen var på topp bland Nobelgästerna när de kom till partyt som hade 20-talstema. Säkerheten var rigorös. Utan personlig inbjudan och id-handlingar fanns ingen chans att få beträda den röda mattan och glida in genom porten till festlokalen. Gästerna bjöds på drinkar och öl och till det fanns läckra chokladpraliner från Chokladhuset.
Jag pratade nyss med Louise Öbrink, som är kvinnan bakom pralinerna på Chokladhuset.
Hon var stolt över äran att bli utvalt till leverantör till Nobelefterfesten. Dessutom för andra året i rad! Självfallet var hon på plats när när gästerna smakade på hennes 2000 praliner.
"Många kom och tackade mig efteråt. Det var en strykande åtgång!"
Alla älskade Louise små underverk, ölpraliner med ölkräm och öltryffel smaksatta med apelsin. Louise Örbrink och övriga sponsorer till Nobels efterfest fick smaka en alldeles egen Nobelmiddag, som påminde om de rätter som serverades i Stadshuset.
"Det var eleverna vid Grythyttan som komponerat menyn. Maten var fantastisk och hade hög klass!"
Nobelpristagarna och studenterna fortsätter firandet i morgon med Luciabal. I stället för dessert är det Louise Örbrink och hennes läckra praliner från Chokladhuset, som serveras på kalaset.
"Färgtemat är silver och rött. Därför har jag skapat chokladen i dessa färger. Jag har valt svenska ingredienser i pralinerna som består av lingontryffel, rabarber och kardemumma-tryffel", berättar Louise för mig. Hon är utbildad bagare och konditor och skräddarsyr sina handgjorda läckerbitar med egna recept.

image173
Chokladhusets Louise Örbrink som utsetts till leverantör av praliner till Nobel 2007 efterfesten och Luciabalen. Såhär såg hon ut när hon i måndags minglade bland gästerna, som avnjöt hennes läckerbitar.

Kommentarer
Postat av: Nellie

Spännande! En ny kunglig hovleverantör man får ta och prova! Såg att de har Blossom Tainton på sin kundlista också.

2007-12-12 @ 18:24:09
URL: http://www.chokladhuset.com/foretaget.html
Postat av: Åsa

Hej Nellie!

Ja,det är roligt att en ung kvinnlig företagare och entreprenör får äran att leverera sina godsaker till Nobelgästerna och studenterna. Familjeföretaget, anrika, Ejes Choklad (hovleverantör sedan hedenhös)på Gärdet i Stockholm har fått konkurrens minsann!

2007-12-12 @ 22:07:25
Postat av: Nellie

Ja, det är verkligen beundransvärt! Skall se till att prova hennes läckerbitar någon gång framöver! Låter ju jättespännande med kardemumma-tryffel till exempel.

2007-12-13 @ 18:38:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback