topp

Nytt om det kungliga Europa

AV ÅSA BÖNNELYCHE

Åsa Bönnelyche är reporter på Svensk Damtidning och skriver ofta om aktuella händelser i de europeiska kungahusen. Det handlar om bland andra de brittiska prinsarna William och Harry, danska kronprinsessan Mary och de andra europeiska prinsessorna.

En äkta Snövit

Prinsessan Alexandra blev grevinnan Alexandra. Hon svepte in genom Amalienborgs port, som blev till en svängdörr och föste ut henne i kylan igen efter skilsmässan från prins Joachim av Danmark.
Hon är en modern Snövit, tycker jag.

Ebenholtsvart hår, blodröd mun och en hy vit som snö. Plötsligt syntes ett yngre och vackrare ansikte i den danska slottsspegeln. Folket tog blickarna från sin stiliga drottning Margarethe. Nu vändes intresset mot Alexandra, och hennes popularitet bland folket överskuggade snart drottningens. Alexandra gjorde som Snövit, bet i det sura äpplet och fick känna på svärmors vrede. Både sagoprinsessan och den riktiga fick rymma från slottet, ut i kylan. Snövits glada visslande skaffar henne vänner ute bland småfåglarna i skogen. Alexandras charm har fått danskarna att älska henne, trots att hon lever som ensamstående, skild kvinna med eget hushåll. Måhända gick hon vilse och blev av med sin prins men nu lever hon lyckligt med sina små dvärgar, Nikolai och Felix. Kärleken till den femton år yngre fotografen Martin Jørgenssen håller i sig. Han zoomade in den vackra prinsessan med objektivet, och det sa klick - inte bara i kameran utan också i hans hjärta. I dag lever de som man och hustru. Slutet gott. Allting gott.

Foto: All over press

image154

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback